GeoCaching

Geocaching på Askø/Lilleø (se kort)
 
Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone finder geocacher, som er "skatte" der er placeret over hele verden.

Turen starter på internettet hvor man på Geocaching.com finder geocachens koordinaterne som man navigerer efter ved hjælp af gps'en. Der finder man også en beskrivelse af stedet og et hint til hvor man finder geocachen, som er turens mål. Geocachen kan være en boks på 0,5 - 2 liter, som så typisk er en plastbeholder beregnet til at opbevare madvarer i et køleskab eller en ammunitionskasse fra et militært overskudslager. Ikke mindst i bymæssige områder kan beholderen også være meget mindre, ofte under 0,1 liter og somme tider kun få milliliter.

Der vil ofte være små billige genstande i de beholdere der har plads til det. Man kan så tage en af genstandene mod at lægge en anden genstand i stedet. Derfor medbringer mange (især når man har børn med) nogle små ting til at bytte med. Ideen er at man tager en ting og lægger en ny ting i de geocacher man finder. Det kan være en hoppebold, en lup, en lille lygte, et stykke legetøj eller lignende til en værdi af 5-10 kr. Man kan også være heldig at finde en geocoin eller en travelbug, som er særlige genstande der er på rejse fra geocache til geocache.. Nogle cachere (dem som går på skattejagt) lægger også en signaturting: En lille ting som de lægger i de geocacher som de finder. Det kan være en lille mariehøne, en glasdelfin, en golftee, osv. Nogle går meget op i at være den første, der finder en nyudlagt cache. I mange danske geocacher er der et FFC, "first finder certificate".

Der må ikke lægges madvarer, blomster eller andre ting som kan tiltrække dyr eller mugne. Alkohol, fyrværkeri, cigaretter eller ting som det er strafbart at besidde, må heller ikke lægges.

I geocachen findes der altid en logbog, som man skriver i. Efterfølgende logges fundet på geocachens side på internettet (Geocaching.com).

Skattejægerne er en blandet flok: Der er pensionister, som får et mål med en udflugt; der er småbørnsfamilier, hvor det store er at finde skatten; og der er de fanatiske, som står op midt om natten for at blive den første der finder en ny cache.
 
Læs mere om Geocaching på www.geocaching.dk
 
Introduktion til Geocahing (se video fra TV2/Fyn)