Flere køber sommerhus

 
 
Drømmen om et fritidshus ved skov og strand bliver i stigende grad udlevet. Det viser salget af sommerhuse.
 
Birgitte Norup købte sidste år dette lille sommerhus på Askø i Smålandsfarvandet. (Foto: Birgitte Norup © Birgitte Norup)
 
Af Lis Vibeke Læsøe Olsen, P4 Sjælland, 17/3 2016:
I 2015 blev der handlet over 7000 sommerhuse og det er det største antal handler siden finanskrisen, viser nye tal fra Boliga. I 2015 blev der solgt 1347 flere sommerhuse end i 2009, hvor danskere stadig var lammet af finanskrisen.

Det sted, hvor der sidste år blev solgt allerflest sommerhuse var i Nykøbing Sjælland, som med 224 underskevne slutsedler topper den landsdækkende liste over handler. Det mærkes også hos Home i Nykøbing og Rørvig, fortæller indehaver Henrik Pedersen:

- Vi mærkede en stigning på 22-23 procent.

Og det er særligt to typer kunder, der køber sommerhuse - nemlig børnefamilier og seniorer.

- Det er enten børnefamilierne, der beholder deres lejligheder i de store byer, og som har fået lidt friværdi. Og så er det seniorsegmentet 50 plus, vi støder på, tilføjer Henrik Pedersen.

En af de nyslåede sommerhusejere er Birgitte Norup fra Rønnede, som sidste år købte et lille rødmalet sommerhus på Askø i Smålandsfarvandet:

- Da vi nu er førstegangs sommerhus-ejere, ville vi ikke købe noget, der var alt for dyrt. Så et sommerhus til 3-500.000 lød meget tiltalende, siger hun.

Du skal da heller ikke sætte dine penge i et fritidshus, for at tjene penge på det, lyder rådet fra Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

- Hvis man køber et sommerhus, kan man tage derned i ferier og weekender og få fuglefløjt og højt til himlen. Man skal ikke gøre det, hvis man alene har et ønske om at investere.